Docent Maatschappijleer

Kom jij onze vakgroep Maatschappijleer versterken? Ben jij een enthousiaste, betrokken docent(e) Maatschappijleer die oog heeft voor de belevingswereld van vmbo-leerlingen, maatschappijkritische vragen stelt zodat leerlingen geprikkeld worden hier over na te denken en met elkaar hierover in gesprek gaan? Binnen de vakgroep Maatschappijleer vinden wij het belangrijk dat leerlingen een maatschappijkritische houding leren aannemen, zodat zij het debat met elkaar aan kunnen gaan op een fatsoenlijke en respectvolle manier en zich zo kunnen inleven in verschillende invalshoeken. Het is belangrijk om voor de leerlingen de stof inzichtelijk te maken op een manier die dicht bij hen staat, hun belevingswereld raakt. De actualiteit koppelen aan de lesstof is een belangrijk onderdeel van de lessen Maatschappijleer binnen het Reeshof College. Daarnaast ben je iemand die in mogelijkheden denkt, pedagogisch sterk in de schoenen staat en de leerling graag helpt zich te ontwikkelen als mens. Met de vakgroep Maatschappijleer starten wij aankomend schooljaar met de online methode Methode M. Hierdoor kan het vak nóg meer inspelen op de (acute) actualiteit. Als lid van de vakgroep ben je iemand die hier kritisch in mee kan denken en van aanpakken houdt. Je gaat werken in een enthousiaste vakgroep die jou graag meeneemt in hun visie op het onderwijs, maar zeker ook open staat voor nieuwe ideeën. De vacature betreft een tijdelijke aanstelling (± 0,3 fte).

Functie-inhoud

Onze nieuwe collega:

 • geeft lessen aan kader- en TL-klassen uit leerjaar 3;
 • begeleidt en coacht leerlingen;
 • speelt professioneel in op verschillen tussen leerlingen;
 • ontwikkelt lesmateriaal;
 • verzorgt debatlessen als onderdeel van Maatschappijleer.

Functie-eisen

Onze nieuwe collega:

 • heeft een tweedegraads bevoegdheid Maatschappijleer;
 • heeft werkervaring binnen het onderwijs, bij voorkeur in het vmbo;
 • heeft passie voor de leerling van het vmbo;
 • heeft ervaring met debatteren, dit is een pré;
 • is vaardig in het coachen, begeleiden en heeft zijn/haar klassenmanagement in orde;
 • is creatief in het inspelen op veranderingen;
 • wil zijn/haar bekwaamheid verder ontwikkelen;
 • kan zelfstandig en in teamverband werken.

Organisatieonderdeel

Reeshof College in Tilburg is een school voor alle niveaus van het vmbo die midden in de maatschappij staat. Onze school is een ontmoetingsplaats voor iedereen en het is een plaats waar mensen ondanks verschillen, respectvol met elkaar omgaan. Met een mooi team van collega’s weten wij bij onze leerlingen het beste in zichzelf naar boven te halen.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Guus Haelermans, directeur Reeshof College, bereikbaar via T 013 – 578 4770.

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor 16-6-2021. Gesprekken vinden plaats op een nader te bepalen moment.

Voor de veiligheid van onze studenten en ons personeel vragen we medewerkers die bij Onderwijsgroep Tilburg in dienst treden, om vóór de ingangsdatum van het dienstverband een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Functie kenmerken

Fte: 0,3000
Schaal: LB cao vo
Salaris: max. € 4301,-  bruto per maand bij een volledig dienstverband

Reageren tot en met: 16-06-2021
Werkniveau: HBO
Werkervaring: < 5 jaar
Opleidingsniveau: HBO