‘Waar leer je meer dan in de praktijk? Daarom trekken we er met Economie en Ondernemen regelmatig op uit. Ook volg je stages bij echte bedrijven. Dan onderzoek je bijvoorbeeld hoe de etalages in een winkelcentrum er precies uitzien. En waarom dat zo is. Of we brengen een bezoek aan de Vakantiebeurs en bespreken bedrijven die in het nieuws komen. Natuurlijk gaan leerlingen ook zelf aan de slag met opdrachten. Dan ontwerp je een logo of maak je een website. Zo proef je wat Economie en Ondernemen in de praktijk betekent. Waar je goed in bent én wat je leuk vindt.

“We vormen al snel een grote familie”

Ik vind het belangrijk dat alle kinderen zich welkom voelen in mijn lessen. Ondanks dat er heel veel verschillende kinderen zijn, vormen we al snel een grote familie. We werken hard én met plezier. De leerlingen zijn hier gewend om het te zeggen als er iets is of iets niet lukt. Dan kijken we samen wat je nodig hebt en hoe we kunnen helpen. Meestal is het dan snel opgelost.

Bij Economie en Ondernemen volg je theorie- en praktijklessen. Je volgt minder theorielessen dan op veel andere scholen. Dat betekent dat we meer stof in minder lessen behandelen. Grote voordeel is dat we meer ruimte hebben voor de praktijklessen op ons Plein. Hier werken leerlingen een paar uur aan een opdracht. Dan is er tijd en ruimte om ideeën te bedenken en uit te werken. En leren we elkaar nog beter kennen. De meeste leerlingen genieten echt van deze opdrachten.’

Ben je benieuwd of het Reeshof College bij je past? Kom kennismaken!

Categories: