“Binnen Zorg en Welzijn kun je zoveel doen. Hier krijg je de kans om alle mogelijkheden te ontdekken. Door stages te lopen en activiteiten te organiseren voor ouderen, kinderen of mensen met een beperking. Zo maken we wel eens kerstkaarten voor de ouderen in een zorgcentrum hier in de buurt. Of helpen leerlingen mee op de naastgelegen basisschool. Natuurlijk is dat in het begin spannend. Het geeft ook energie. Zeker omdat de mensen, waarvoor je iets leuks doet, er enorm van genieten.

“Vaardigheden ontwikkelen waarvan je je hele leven plezier hebt”

Ook op school leer je veel in de praktijk. Op het Plein van Zorg en Welzijn maak je bijvoorbeeld kennis met uiterlijke verzorging en leer je reanimeren. Ook krijg je allerlei opdrachten. Dan maak je bijvoorbeeld traktaties. Daar komt meer kijken dan je denkt. Je bedenk eerst wat je wilt maken. Dan kijk je wat de ingrediënten kosten en maak je een begroting om uit te komen met het beschikbare budget. Als je een goedkeuring hebt, ga je op pad om de ingrediënten te kopen en vervolgens maak je de traktaties. Een heel proces.

Ik merk dat de leerlingen deze praktijkopdrachten leuk vinden. Dan gaat het leren ook vanzelf. Zo ontwikkel je de juiste vaardigheden en doe je kennis op waar je je hele leven lang plezier van hebt. Bovendien ontdek je zo jouw talenten en kwaliteiten. En kun je hierna een vervolgopleiding kiezen die precies bij je past. Daar gaan we voor!”

Ben je benieuwd of het Reeshof College bij je past? Kom kennismaken!

Categories: