“Wij zijn een vmbo-school met een basis- kader- en theoretische leerweg. Afhankelijk van je schooladvies stroom je in op de basis/kader klas of de kader/theoretische klas. Je krijgt les op het hoogste niveau van de klas waarin je zit. Dat doen we bewust. De lat leggen we hoger, al blijft het van belang dat de leerling op een passend niveau de leerjaren doorloopt.

“De diploma-uitreiking is een mooi afscheid én een nieuw begin”

Bij ons op school is alles goed geregeld. Ook als het gaat om toetsen, het bijhouden van je resultaten, de voorbereiding op je examens én het behalen van je diploma. Dat geeft rust en duidelijkheid. Na een uitgebreide kennismaking van twee en een half jaar kies je in het derde jaar een profiel en een aantal keuzevakken zowel bij de theorie- als de praktijkvakken. Bij ons doe je in 4 basis en 4 kader digitaal examen.  In 4 theoretisch is het examen schriftelijk. De praktijkexamens bestaan uit een aantal opdrachten en een schriftelijk werk. Dan kun je laten zien wat je allemaal hebt geleerd.

Van de diploma-uitreiking maken we echt een feest. Dat is een mooi afscheid én tegelijkertijd weer een nieuw begin. De meeste leerlingen kiezen daarna voor een opleiding op het mbo. Een enkeling gaat door naar de havo. We zien nog regelmatig oud-leerlingen terug. Ze vertellen dan hoe het met ze gaat. Zij kijken met een goed gevoel terug op hun tijd bij het Reeshof College. Die waardering vinden we natuurlijk erg fijn.”

Ben je benieuwd of het Reeshof College bij je past? Kom kennismaken!

Categories: