“Naast het volgen van vakken, leer je op het Reeshof College ook wat een goede beroepshouding is. Dat betekent dat je bijvoorbeeld verantwoordelijkheid neemt, goed contact maakt en de juiste vragen stelt. Dit kun je allemaal leren. Dat doe je onder meer bij Mens & Toekomst. Op het Reeshof College hebben we duidelijke regels. We vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat je op tijd komt, rekening houdt met anderen en je spullen op orde hebt. In het begin moeten leerlingen daar soms aan wennen. Ze merken vanzelf dat deze duidelijke regels nu én later van pas komen.

“Bij je mentor en docenten vind je altijd een luisterend oor”

Bij ons op school loop je stage vanaf leerjaar 1. Meerdere stages zelfs. Dat betekent dat je in bedrijven of organisaties aan de slag gaat. Zo leer je in de praktijk. En ontdek je waar je goed in bent, wat je leuk vindt of juist niet. Stages regelen leerlingen zelf. Natuurlijk kijken we mee of het bedrijf of de organisatie een uitdaging voor je heeft en je kan begeleiden, maar je legt zelf contact. Wij zien dat leerlingen enorm groeien door de stages. De meesten doen het erg goed. Daar staan we bekend om én daar zijn we natuurlijk erg trots op!

Op het Reeshof College zijn de mentoren en docenten er voor de leerlingen. Want elk kind maakt wel eens iets mee. Grote en kleine dingen. Leuke en minder leuke dingen. Soms wil een leerlinge haar net gelakte nagels even laten zien. Of is een andere leerling verdrietig omdat zijn oma is overleden. Of heeft er iemand hulp nodig om goed te leren plannen. Bij je mentor of de docenten vind je een luisterend oor en kun je altijd je verhaal kwijt. Als het nodig is, nemen we contact op met je ouders. Zo lossen we de meeste dingen snel en goed op.”

Ben je benieuwd of het Reeshof College bij je past? Kom kennismaken!

Categories: